Kapitel 1 Kp och Sm möter stentrollet!

Våra kära läsare! Johanna och Emma har bestämt sig för att skriva en bok. Det är en bok med små skräck berättelser. Vå låter våran fantasi flöda och skriver allt här så ni också kan läsa den.


Det var en helt vanlig dag, som visade sig vara mycket ovanlig. Det var ett vanligt rutin uppdrag som visade sig bli mycket mer än så.
Kejsar pingvinen anmälde sig kl. 18.00 för att pattrulera området tillsammans med Super musen. Det var deras uppdrag att se till så att den lilla byn(aschkibaschki) var säker och lugn. Under alla år av tjänstgöring hade det aldrig skett något underligt eller hotfullt. Kejsar pingvinen och Super musen, som var mycket duktiga superhjältar, hade fått i updrag att vakta aschkibaschki därför att en stor hemlighet var gömd någonstans under byn. Dom började med att flyga runt byn och kolla läget. Allt var lugnt och tyst. När dom började närma sig den mörka skogsgången som ledde till sjön fick Kejsar pingvinen onda aningar, men inget konstigt fanns i skogen. Väl framme vid sjön landade dom för att göra upp en brasa och värma sig. Det hade varit kallt ett tag nu och en tjock is täckte sjön. Allt verkade lugnt även här så dom tilllät sig lite skojj och sprang ut på isen. Den var inte så hal för att ett tunt snötäcke låg ovan på och gnistrade i månskenet. Kejsar pingvinen gled längs sjön och Super musen ritade figurr i snön. Hon tittade upp mot skogsgläntan och tyckte sig se något. Super musen reste sig sakta upp och tog några steg frammåt. Plötsligt stod hon öga mot öga med ett stentroll!
Stentrollet slungade en sten mot henne. Kejsar pingvinen som hade sett stentrollet flögfram och slog bort stenen i sista sekund. Super musen och Kejsar pingvinen drog sina magiska stavar och skrek: KÖTTBULJONG!
Trollet som inte hade kunnat ana att han gett sig på två superhjältar såg förvånad ut när han sakta förvanlades till köttbuljong. Super musen sammlade ihop buljongen i en liten burk. -Nu gör han ingen skada längra. Sa Kejsar pingvinen och skrattade. När dom gick över sjön hörde dom plösligt ett bankande. Plötsligt sprängdes isen och en trästav stack upp och dom kunde se någon som kravlade sig upp på marken. Båda såg med stor förvånad vem det var, KAPTEN MORGEN!
Dom tog up sina stavar och skrek: FISKBULJONG!
men Kapten morgan bara skrattade och sa:- Det där funkar inte längre på mig.

Vad kommer hända?? Läs den spännande fortsättningen i nästa kapitel! 


Kommentarer
Postat av: Gustav

Köttbuljong xD

2009-12-21 @ 07:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0